De zomer is nu echt begonnen en de eerste hittegolf is zelfs al een feit. Met dit warme weer kan het een uitdaging zijn om iets leuks te verzinnen om te doen. Wij geven enkele redenen om deze zomer eens de bossen in te trekken voor je dagje uit!

Altijd een plekje in de zon of schaduw

Door de vele bomen is er altijd voldoende keuze tussen een plaatsje in de volle zon, een plaatsje in de schaduw of een plaatsje net daar tussenin. Zo kies je zelf in hoeverre jullie jezelf blootstellen aan de zon. En bij een zomerse bui verplaats je zo naar ons overdekte terras of naar binnen!

Bossen bieden verkoeling

In het bos is het gemiddeld 4 graden koeler dan daarbuiten. Bij heel warm weer kan dit zélfs 10 graden verschil opleveren. De bomen houden dan ook veel zonnestralen tegen en dat helpt natuurlijk om de temperatuur wat lager te houden.

Bovendien verdampen bomen water om koel te blijven, net zoals wij zweten om ons lichaam af te koelen. Een grote boom met veel bladeren zou daardoor voor hetzelfde effect zorgen als tien airco-installaties.

Verfrissing

Op het terras van Het Boscafé is verfrissing altijd in de buurt. Wij bieden een groot aantal dorstlessers aan en doen daar graag een ijsklontje voor je in. Ook voor de kleintjes hebben we grote kannen met ranja. En mocht je zelf zin hebben in een lekker biertje of wijntje, dan raden wij aan daar een glaasje water naast te nemen voor de hydratatie.

Belangrijkste reden: IJs!

IJs! Van al dat spelen krijgen de kleintjes het vast warm en dan doet een ijsje het vaak goed. Wij hebben een grote vriezer met veel verschillende soorten ijsjes, voor ieder wat wils!

De bossen zijn gezond

In de stad houden gebouwen de warmte vast, vindt uitstoot van broeikasgassen plaats en is weinig groen te vinden. In de bossen is het koeler door de schaduw van de bomen én door de verdamping van water vanaf de bladeren. En dat is beter voor de lucht!

Dus zien we je ergens de komende weken op ons terras bij Het Boscafé?